Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (10. 2. 2022)

10. 2. 2022
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme aplikaci pro monitoring webových aplikací, vyzkoušíme klienta pro Discord v terminálu, upravíme konfigurační soubor a seznámíme se se správcem úloh pro stroje s grafickou kartou Nvidia.
Co se dozvíte v článku
  1. Monika
  2. discordo
  3. o
  4. nvidia-system-monitor
  5. Blbinka

Monika

Monika (Monitoring Berkala) dokáže monitorovat webovou aplikaci a upozornit, když přestane být dostupná nebo dojde k přetížení a zpomalení. Podporuje napojení na monitorovací systém Prometheus a zobrazení nasbíraných dat v jeho grafickém rozhraní. Umí připomenout blížící se expiraci certifikátu TLS. Definici požadavků a způsobu jejich spouštění lze provést uvnitř konfiguračního souboru (.yml).

monika.hyperjump.tech/, 1.16.12

discordo

discordo je terminálový klient pro komunikační platformu Discord. Podporuje ovládání pomocí klávesnice i myši, dvoufaktorovou autentizaci a desktopové notifikace. Projekt je funkční, ale stále v raném vývoji, autoři přislibují nové funkce a změny v nadcházejících verzích.

github.com/ayntgl/discordo

o

o je jednoduchý textový editor určený pro specifické účely, jako je editace gitovských commit zpráv, souborů ve formátu markdown, konfiguračních souborů, zdrojových kódů, prohlížení manuálových stránek nebo provádění rychlých vývojových cyklů (úprava, kompilace). Umožňuje chytrý pohyb kurzoru, vyhledávání a nahrazování textu či barevné označení obsahu u souborů určených pouze ke čtení.

github.com/xyproto/o

nvidia-system-monitor

nvidia-system-monitor je správce úloh, který monitoruje procesy a využití grafické karty Nvidia. Zobrazuje seznam běžících procesů a s pomocí grafů vizualizuje aktuální utilizaci GPU a paměti.

Cloud 24 - tip 1

github.com/congard/nvidia-system-monitor-qt, 1.4

Blbinka

Evergreen.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku