Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (14. 10. 2020)

14. 10. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si navrhneme plošné spoje, vyzkoušíme si aplikaci pro konverzi audio souborů, vytvoříme si vlastní sociální síť a podíváme se na pár svobodných filmů a seriálů.

LibrePCB

Software pro návrh tištěných spojů. V jednom programu máte k dispozici editor desek a schémat nebo nástroj na správu knihoven s některými inovativními funkcemi. Jeho grafické uživatelské rozhraní je přehledné a intuitivní. Výstupní formáty jak projektů, tak knihoven jsou okem čitelné.

librepcb.org, 0.1.5

Simplest Studio

Aplikace, která vám umožní optimalizovat a konvertovat audio soubory. Aby dostála svému jménu a byla co nejjednodušší, nabízí chytrou detekci kvality. Zatím podporuje jenom formáty FLAC, WAV, DFF a MP3. Multiplatformní tato aplikace skutečně není, protože jedinou podporovanou platformou je 64bitový Linux.

github.com/SimplestStudio/simplest-studio, 1.1

HumHub

Nástroj pro tvorbu a správu vlastní sociální sítě. Tu pak můžete použít jako skvělý nástroj pro komunikaci a spolupráci. Tuto sociální síť pak máte plně pod kontrolou, takže si ji můžete upravit k obrazu svému. K dispozici jsou i moduly, mezi kterými jistě najdete vše, co vám na ostatních sociálních sítích chybí.

humhub.com, 1.6.4

Leonflix

Modulární multiplatformní nástroj pro vyhledávání filmů a seriálů. Umí vyhledat a díky vestavěnému přehrávači také přehrát videa jak přes http tak přes torrent. Stejně tak lze filmy sdílet p2p s přáteli. Tento nástroj je striktně určený pro přehrávání svobodného obsahu, nelze s ním tedy vyhledat, přehrát ani sdílet žádné dílo chráněné autorskými právy.

root_podpora

leonflix.net, 0.7.0

Blbinka

S rostoucím podílem chytrých zařízení v běžném životě roste i nebezpečí, že váš osobní život bude ovlivněn útokem hackera.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.