Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (7. 10. 2020)

7. 10. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si uložíme často používané příkazy a dotazy, v terminálu vyzkoušíme dashboard s aktuálními daty z Google Analytics, zobrazíme 3D grafiku a nakonec se přesuneme do lesa.

SnipCommand

SnipCommand umožňuje ukládat často používané příkazy, dotazy nebo vzorce používané při práci v příkazové řádce, sestavování vzorců v Excelu či psaní SQL dotazů. Příkazy je možné definovat ve statickém formátu nebo jako dynamický řetězec s proměnnými. Lze je označovat štítky pro jednodušší dohledávání, dokumentovat jejich účel a použití nebo synchronizovat s cloudem. Na disku jsou uloženy v offline JSON databázi Lowdb.

github.com/gurayyarar/SnipCommand/, 0.1.0

DevDash

DevDash je konfigurovatelný terminálový dashboard pro analytiky a vývojáře. Umožňuje stahovat aktuální statistiky z Google Analytics, Google Search Console nebo GitHubu. Parametry zobrazení jsou dotahované z konfiguračního souboru (.yml). Nastavit či přizpůsobit lze jednotlivé widgety (číselné hodnoty, grafy, textové údaje aj.) a společně s tím velikosti sloupců nebo barvy ohraničení a textů.

thedevdash.com/, 0.4.0

F3D

F3D je minimalistický prohlížeč 3D grafiky podporující řadu formátů pro digitální obsah a datové sady (.vtk, .vt[p|u|r|i|s|m], .ply, .stl, .dcm, .nrrd/.nhrd, .mhd/.mha, .gml, .pts, .obj, .gltf/.glb, .3ds nebo .wrl). Nabízí několik možností renderování, včetně fyzického vykreslování v reálném čase nebo fotorealistického vykreslování pomocí path tracingu.

kitware.github.io/F3D/, 1.0.1

Kbeat

Kbeat poskytuje přesně to, co někteří potřebují ke koncentraci a intenzivní práci. Umožní přehrávat zvuky přírody, táboráku nebo hudebních nástrojů. Přehrávač lze ovládat pomocí jednoduchého panelu.

CS24_early

store.kde.org/p/1362091/, 0.02

Blbinka

V boji proti fake news lze použít různé zbraně, např. fake news. Přejeme Donaldovi, aby mu jeho strategický tah vyšel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku