Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (15. 2. 2017)

15. 2. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na skener čárových kódů, vytvoříme webové stránky, budeme analyzovat malware v izolovaném prostředí a nakonec pošleme videa do archivu.

Barcode to PC

Multiplatformní aplikace, která z vašeho telefonu (Android, iOS) udělá skener čárových kódů. Umožní skenovat a načítat data z čárových kódů (nebo QR kódů) a odesílat je přímo do počítače připojeného ve stejné WiFi síti. Odesílání probíhá automaticky, nevyžaduje uživatelskou interakci. Data z naskenovaných kódů lze exportovat do CSV.

barcodetopc.com/

Tandem

Editor pro psaní vlastních webových aplikací, vybavený živým náhledem a podporou PHP, různých javascriptových frameworků, ale i Ruby. Všechny vizuální změny vrací zpět do editoru a aktualizuje zdrojové kódy. Umožní tak tvořit statické i dynamické webové stránky oběma způsoby – programově i vizuálně. Vývojáři slibují do budoucna i další funkce, ať už pro spolupráci, testování pomocí renderovacích enginů různých prohlížečů nebo instalaci pluginů.

tandemcode.com/

Cuckoo Sandbox

Pokročilý modulární systém pro analýzu malwaru. Poskytuje izolované prostředí pro testování škodlivého softwaru. Umožňuje analyzovat spustitelné soubory, Java applety nebo exploit dokumenty, ale i nebezpečné webové stránky. Umí stopovat API volání a obecné chování souboru. Zároveň si poradí s analýzou sítového provozu (i šifrovaného) a paměti infikovaného virtualizovaného systému s integrovanou podporou Volatility Frameworku.

cuckoosandbox.org/, 2.0-RC2

DVA-Profession

Aplikace pro dlouhodobou archivaci videa. Nabízí prostředky pro kompletní postup, od analýzy přes generování náhledových snímků a videa (MPEG) až po manuální úpravu kvality, dokumentaci procesních metadat a finální ukládání na disk.

CS24_early

www.dva-profession.mediathek.at/, 1.0

Blbinka

Zahrát si hru na chytrých hodinkách, nebo na herních chytrých hodinkách? Kickstarter vyplodil další projekt, jehož start se povedlo zafinancovat během jediného dne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku