Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (15. 9. 2021)

15. 9. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si řekneme o svobodné alternativě k Discordu, vyzkoušíme si aplikaci pro ovládání ITUSB1 USB Test Switch, dáme si dohromady knihovnu obrázků a stáhneme si do počítače instalační balíčky pro Android.

Revolt

Komunikační platforma, která se snaží být otevřenou alternativou k Discordu. Ten je určený primárně pro hráče a i přestože běží bez problémů na Linuxu pořád se jedná o proprietární software. Program je teprve v rané fázi vývoje a oproti svému vzoru některé funkce stále postrádá.  Na rozdíl od Discordu ale nabízí možnost self-hostingu.

Revolt

revolt.chat, 1.0.2

ITUSB1 Manager

Grafická aplikace určená pro ovládání ITUSB1 USB Test Switch. Umí přistupovat k více zařízením najednou a výsledný log pak ukládat do CSV souboru. ITUSB1 USB Test Switch je zařízení, které umožňuje přepínat napájení a data mezi hostitelem a zařízení. Napájení lze ovládat i samostatně.

github.com/bloguetronica/itusb1-mngr, 3.2

Allusion

Nástroj určený pro umělce, jehož cílem je pomoci jim uspořádat jejich digitální díla. Na jednom místě v něm lze najít sbírku referencí, inspirací a ostatní druhů obrázků. Používá k tomu sledované složky, které si uživatel sám nastaví. Po odebrání souboru ze sledované složky zmizí obrázek i z Allusionu. Obrázky lze otagovat pro snadnější a přehlednější vyhledávání a třídění.

github.com/allusion-app/Allusion, 1.0.0-rc5.4

Raccoon

Desktopový správce instalačních balíčků z obchodu Google Play. Díky němu si můžete soubory s příponou apk stáhnout přímo do počítače místo do telefonu nebo tabletu. Díky němu si můžete stahovat aplikace, které v obchodě nejsou dostupné ve vaší zemi nebo si zálohovat starší verze aplikací. Vypnutí služeb Google Play ve vašem zařízení navíc přináší větší soukromí a delší výdrž baterie.

CS24_early

raccoon.onyxbits.de, 4.19.0

Blbinka

Japonsko je země, která nepřestane překvapovat. Nejnovějším přírůstkem jsou nové automaty na procesory.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.