Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (16. 8. 2017)

16. 8. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na nástroj pro přejmenování souborů, vyzkoušíme fiktivní SMTP server, budeme pracovat s hostsblockem a nakonec se ohlédneme za terminálovým emulátorem.

vimv

Jednoduchá utilita pro hromadné přejmenování souborů za pomoci dostupných editačních funkcí ve Vim editoru. Okno Vimu vypíše seznam všech souborů pro zvolený adresář. Využitím textových editačních funkcí (jako vyhledání a nahrazení specifického řetězce nebo vizuální výběr pro smazání určitého bloku) je možné definovat změny. Uložením a ukončením programu dojde k uložení nových názvů souborů.

github.com/thameera/vimv

Origami SMTP

Fiktivní SMTP server s podporou kryptografického protokolu TLS. Umožňuje příjem e-mailových zpráv kódovaných HTML tagy. Nabízí nastavení portu a výchozího webového prohlížeče pro otevírání odkazů s možností použití soukromého režimu. Jedná se o software napsaný v Javě, je tedy nezávislý na operačním systému.

travispessetto.github.io/O­rigamiSMTP/, 1.0.0

HostsBlock Indicator

Applet pro správu hostsblock, který umožňuje spustit správce hosts souborů hostsblock, editovat konfigurační soubory, spojovat seznamy povolených nebo zakázaných domén, zakázat nebo povolit hostsblock, stejně jako restartovat DNS a DHCP server DNSmasq. Pomocí nabídky appletu lze přistupovat také k logu a historii nebo jednoduše zobrazovat config soubory.

github.com/Sadi58/hostsblock, 0.999.3–17

DomTerm

Plnohodnotný emulátor terminálu kombinovaný s REPL konzolí. Je vyvíjen pomocí webových technologií (JavaScript, DOM apod.) a oproti ostatním emulátorům a konzolím podporuje rich text (obrázky, matematické vzorce, text s proměnnou šířkou nebo řádky s proměnnou délkou). V DomTerm aplikaci lze také spustit například mc (Midnight Commander) nebo vykreslovat geometrické tvary.

CS24_early

domterm.org/index.html

Blbinka

Jak vypadají samořiditelná auta bez umělé inteligence? Navenek úplně stejně.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku