Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 8. 2015)

19. 8. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. Dnes se pokusíme extrahovat fotografie z naskenovaného dokumentu, vytvoříme nebo upravíme vlastní .torrent soubor, otestujeme APRS klienta a nakonec namícháme barvy využitím barevných modelů RGB a HSV. Nebude chybět ani blbinka.

Scanned Image Extractor

Nástroj pro extrakci fotografií z naskenovaných dokumentů. Určen je především pro získávání fotek z fotoalb, neboť je schopen pracovat i s více snímky na jedné stránce. Program disponuje funkcí pro automatické označení fotek na načteném dokumentu. Na každou z nich pak umožňuje aplikovat některé základní úpravy a přizpůsobení, zejména co se týče poměru stran nebo rotace. Pro většinu příkazů jsou dostupné klávesové zkratky.

dominik-ruess.de/scannerExtract/, 0.2.594

Torrent File Editor

Řešení pro vytváření vlastních .torrent souborů od základu. Program umožňuje editování těchto souborů klasickým „klikacím“ způsobem, stejně tak je možné provádět úpravy skrze JSON. Dodatečné přidávání, odebírání nebo zaměňování jednotlivých souborů v .torrent balíčku je formalitou. To samé se dá říci o základních informacích o souboru (název, URL adresa, autor, datum vytvoření, velikost, hash apod.).

github.com/drizt/torrent-file-editor, 0.2.0

Yet Another APRS Client

APRS klient, který využívá modifikovaná OSM data k vykreslování map a sledování aktiv v reálném čase. Program spolupracuje se sítí serverů (APRS-IS), která zajišťují přístup k celosvětovému zdroji dat. Tato data jsou získávána ze stanic operujících na internetu, rádiové síti, nebo na jejich kombinaci. Uživatelé mohou na rádiové síti (RF) pracovat zcela odděleně od internetu. Série stanic internetové brány jsou pak dostupné jak pro přenos dat z rádiové sítě na internet, tak i naopak.

www.ka2ddo.org/ka2ddo/YAAC.html, 1.0

delicolour

Malá aplikace pro vyhledávání a míchání barev. Umožňuje ukládat oblíbené a často používané barvy, míchat barvy pomocí odstínů trojice barev (RGB) a využitím barevného modelu HSV. Namíchané barvy lze použít například při grafickém návrhu webových stránek, a to buď ve formě rgb nebo hexadecimálním formátu. Nechybí klávesové zkratky.

DT24

github.com/eepp/delicolour, 1.1.0

Blbinka

Pokud vám u SegWaye vadí to, že si jej nemůžete sbalit do batohu a vytáhnout kdykoliv je třeba, pak poděkujete japonskému „vynálezci“ Kuniaku Saitovi. Možná si ale kolemjdoucí budou myslet, že jezdíte na laptopu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku