Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (19. 8. 2020)

19. 8. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si zahrajeme hry pro PS3, nainstalujeme obrazy disku na více médií naráz, vyzkoušíme jednoduchý hudební přehrávač a řekneme si o programovacím rozhraní pro začátečníky.

RPCS3

Otevřený emulátor PlayStationu 3 napsaný v C++. Už od roku 2011 jej vyvíjí malý tým programátorů. Tento emulátor je stále ještě v experimentální fázi, takže ne vše v něm bude perfektně fungovat. V současné době si na něm můžete zahrát už 1876 her pro PS3 s tím, že se jejich seznam neustále rozšiřuje.

rpcs3.net, 0.0.11

Popsicle

Šikovný nástroj, který umí nainstalovat obraz disku na více přepisovatelných médií  naráz. Pokud tedy chcete vytvořit několik bootovatelných médií svého oblíbeného operačního systému, stačí načíst obraz disku a nainstalovat je na libovolný počet USB klíčenek, SD karet nebo externích disků.

github.com/pop-os/popsicle, 1.1.0

TRB Music Player

Jednoduchý přehrávač hudby napsaný v Pythonu. Umí přehrávat hudební soubory ve formátech mp3, flac a ogg a stejně tak umí streamovat hudbu z YouTube. Kromě toho umí konvertovat do mp3 všechny hudební formáty a dokonce i streamy z YouTube.

github.com/varunhardgamer/python-music-player, 0.2

CircuitBlocks

Grafické programovací rozhraní, které má pomoci nováčkům zorientovat se v programování vestavěných systémů. Je založené na Blockly od Googlu a generuje kód kompatibilní s Arduinem.

CS24_early

github.com/CircuitMess/CircuitBlocks, 1.1.1

Blbinka

Taky si doma šetříte do prasátka? No nic se nemá přehánět.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.