Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (22. 1. 2020)

22. 1. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vyzkoušíme experimentální grafický editor, řekneme si o nástroji pro zpřehlednění fotografií, uděláme si povinnou přestávku a vytvoříme si pár prezentací.

VPaint

Experimentální vektorový grafický editor vyvíjený na Univerzitě Britské Kolumbie. Nákresy, které tento editor používá pro ilustrace a animace jsou kreslené od ruky. Tyto náčrty se pak dají celkem jednoduše upravovat nebo vybarvovat ve stylu bitmapových editorů. Z více nákresů je pak možné vytvořit jednoduchou animaci.

www.vpaint.org, 1.7

Tropy

Nástroj na uspořádaní a zpřehlednění fotografií. Každý má dnes velké množství bezejmenných fotografií, ve který je velice těžké se zorientovat. Díky němu si můžete své fotografie roztřídit do sbírek a označit tak, abyste se v nich pak později snadno vyznali.

tropy.org, 1.6.0

BreakTimer

Aplikace pro správu vynucených pracovních přestávek. Umožňuje nastavit si, jak budou přestávky dlouhé a jak často budou, jestli na ni chcete být upozorňuji nenápadnou notifikací nebo zprávou přes celou obrazovku, obsah zprávy upozornění nebo kdy máte pracovní hodiny. Čas mezi přestávkami se pak automaticky restartuje poté, co opět začnete používat počítač.

breaktimer.app, 0.6.2

Podium

Prezentační nástroj v jazyce Markdown. Klasické WYSIWYG editory dokáží vytvářet krásné prezentace, které se dají jednoduše naklikat. To velice zjednodušuje práci, ale pokud chcete změnit všechny slidy, musíte upravit každý zvlášť. Podium přináší novou koncepci tím, že odděluje obsah od formy a zpracovává obě dvě věci zvlášť.

root_podpora

github.com/beeware/podium, 0.2

Blbinka

Pokud chcete potěšit svého čtyřnohého mazlíčka, jedna známá služba mu připraví něco na míru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.