Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (22. 12. 2021)

22. 12. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme rozhraní pro práci s AppImage balíčky, natrénujeme si sluch, podíváme se na internetovou televizi a na editor záznamů v EFI.

AppImagePool

Nástroj pro vyhledávání, stahování a aktualizaci balíčků ve formátu AppImage. Vlastně se jedná o celkem zdařilé rozhraní pro AppImage Hub. Balíčky jsou rozděleny do kategorií, je možné je jak upgradovat, tak downgradovat a problém není ani stahování více balíčků naráz.

github.com/prateekmedia/appimagepool, 4.4.0

Blanket

Sluch je jedním ze základních lidských smyslů. Občas nás ale to, co slyšíme, vyrušuje od práce, soustředění nebo spánku. Právě na to se zaměřili tvůrci této aplikace. V jejím jednoduchém rozhraní si přehráváte různé zvuky a posloucháním jednoho nebo více zvuků se naučíte soustředit nebo usnout v hlučném prostředí.

github.com/rafaelmardojai/blanket, 0.5.0

IPTVnator

Multiplatformní přehrávač internetového televizního vysílání. Podporuje playlisty ve formátech m3u a m3u8, vlastní seznamy oblíbených stanic, televizní programy, archivy a díky podpoře EPG informací i spoustu dalšího.

github.com/4gray/iptvnator, 0.9.0

QEFI Entry Manager

Multiplatformní editor záznamů v EFI. Má grafické uživatelské rozhraní napsané v Qt. Můžete v něm trvale změnit pořadí záznamů tak, aby se po spuštění počítače zavedl ten systém, který si přejete. Další možností je změnit pořadí jen dočasně a jednorázově restartovat počítač do požadovaného systému.

root_podpora

github.com/Inokinoki/QEFI­EntryManager, 0.1.1

Blbinka

Jak se nejlépe ochránit před škodlivým 5G zářením? Na hrubý pytel hrubá záplata.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.