Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (1. 12. 2021)

1. 12. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme nástroj pro automatizaci workflow, budeme spravovat hesla z GUI nebo CLI, vytvoříme úplný uzel v Lightning Network síti a nakonec si představíme hudební streamovací platformu postavenou na blockchainu.
Co se dozvíte v článku
  1. n8n
  2. Secman
  3. Node Launcher
  4. Audius
  5. Blbinka

n8n

n8n je software pro automatizaci workflow umožňující sestavit komunikační kanál, který propojuje jednotlivé služby, umožní mezi nimi přesouvat a transformovat data, zahrnout podmíněnou logiku nebo vytvářet HTTP požadavky. Bez nutné znalosti API rozhraní všech podporovaných služeb lze například zajistit, aby se z každého úkolu v aplikaci Todoist vytvořil nový ticket v JIRA. Vedle více než 200 služeb (vč. Slack, GitHub, Dropbox nebo NextCloud) lze do pipeline zahrnout i databáze třetích stran či CRM. Pro uživatele Linuxu v současnosti připadá v úvahu pouze self-hosted řešení, ale v plánu je i desktop klient.

n8n.io/

Secman

Secman je správce hesel dostupný ve variantách pro CLI i s grafickým uživatelským rozhraním. Nabízí jednoduchý, ale především bezpečný mechanismus práce s přístupovými údaji. Používá AES šifrování s kryptografickýcm režimem GCM (Galois/Counter). Proti útokům typu XSS chrání pomocí bezpečnostního middlewaru.

secman.dev/, 6.0.71

Node Launcher

Node Launcher umožňuje spustit úplný bitcoinový uzel (full node) v síti Lightning Network. Dokáže vyhledat dostupné porty pro Bitcoin a Lightning Network Daemon (LND), testnet a mainnet. Nabízí rychlý přístup ke konzoli a výstupům. Nástroj z podstaty usnadňuje používání příkazů bitcoin-cli a lncli.

github.com/lightning-power-users/node-launcher, 6.0.9

Audius

Audius je streamovací platforma pro hudební nadšence – posluchače i interprety. Pomáhá propojit oba světy bez jakékohokoliv prostředníka, k čemuž využívá decentralizovaný protokol postavený na blockchainové architektuře. Snaží se řešit nepřiměřený způsob přerozdělování zisků v hudebním průmyslu tak, aby se co největší část dostala přímo k umělcům. V aplikaci lze prohlížet a objevovat nové umělce, sledovat a odebírat jejich obsah, objevovat nové žánry a poslouchat hudbu ve vysoké kvalitě (320 kbps).

root_podpora

github.com/AudiusProject/audius-client, 0.24.33

Blbinka

Pokud jste se dostali ke sklizni až odpoledne a máte všechno hotovo, patrně si to jen myslíte. K opravě ještě něco málo zbylo.

Byl pro vás článek přínosný?