Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (3. 11. 2021)

3. 11. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme databázového klienta pro PostgreSQL, vytvoříme lokální certifikační autoritu, poohlédneme se po dalším git klientovi a nakonec se vypořádáme s příliš aktivní myší.
Co se dozvíte v článku
  1. DB Lens
  2. mkcert
  3. Pragma-git
  4. resetmsmice
  5. Blbinka

DB Lens

DB Lens je databázový klient (PostgreSQL) pro zkoumání a analýzu dat, vizualizaci vztahů entit, zobrazení výkonnostních metrik, změření utilizace zdrojů, získání údajů o využití disku nebo identifikaci neefektivních (pomalých) dotazů. Umožňuje spouštění SQL dotazů nebo procházení schémat a dat jednotlivých tabulek.

dblens.app/, 0.0.1

mkcert

mkcert je jednoduchý nástroj pro vytváření důvěryhodných certifikátů pro lokální prostředí. Umožňuje automaticky vytvořit a nainstalovat lokální certifikační autoritu do root storu a vygenerovat certifikáty. Vše je řešeno bez možnosti parametrizace nebo konfigurace. Jedná se o vhodnou alternativu pro skutečnou certifikační autoritu či certifikáty podepsané samy sebou.

github.com/FiloSottile/mkcert, 1.4.3

Pragma-git

Pragma-git je git klient výukového charakteru, který pomáhá lépe pochopit principy verzování zdrojového kódu, zároveň s předstihem upozorní na kroky, které mohou vést k nežádoucím zásahům a na místo toho uživatele svede na správnou cestu za pomoci jednoduchých instrukcí. Klient je vybaven nástrojem pro zobrazení rozdílů mezi jednotlivými revizemi kódu a umožňuje zapisovat poznámky či úkoly.

pragma-git.github.io/, 0.9.0

resetmsmice

resetmsmice je schopen opravit specifický problém s bezdrátovou myší od Microsoftu. Ten se projevuje abnormálně rychlým vertikálním rolováním při použití rolovacího kolečka. Problém se objevuje zejména na strojích s duálním bootováním, kdy je vedle linuxové distribuce nainstalován i systém Windows. Oprava je řešena automatickým resetováním nastavení myši po zavedení systému.

sourceforge.net/projects/re­setmsmice/, 1.2.1

CS24_early

Blbinka

Když netrpělivě čekáte na skutečnou reality show po vzoru Squid Game, zatímco jste nevědomky jedním z účastníků. S tím rozdílem, že vítěz je v tomto případě předem určen.

Printscreeny použité v textu vytvořil autor textu.

Byl pro vás článek přínosný?