Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (6. 10. 2021)

6. 10. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme poznámkový blok pro vývojáře, budeme sledovat vývoj hodnoty kryptoměn, vyzkoušíme několik síťových nástrojů a nakonec si poslechneme zvuky na odreagování.
Co se dozvíte v článku
  1. Codex
  2. Cryptofolio
  3. MedSec
  4. Opal
  5. Blbinka

Codex

Codex je editor pro zapisování poznámek, který vznikl jako alternativa pro OneNote zaměřující se na užší okruh uživatelů. Vývojářům a studentům IT oborů umožní zaznamenávat textové informace, bloky se zdrojovým kódem, tabulky, odkazy, obrázky nebo citace. Pro desítky jazyků umí zvýraznit syntaxi. Poradí si také se synchronizací s cloudem.

www.codexnotes.com/, 1.4.1

Cryptofolio

Cryptofolio umožňuje sledovat vývoj ceny kryptoměn a celkový objem držených prostředků. Pomocí hlavního panelu zobrazuje jejich významnou část, která se běžně obchoduje (Bitcoin, Ethereum, Binance Coin, Tether, Dogecoin, XRP, Cardano, Polkadot, Uniswap a další) společně s aktuální hodnotou v dolarech a změnou ceny za posledních 24 hodin. V aplikaci lze také vytvářet záznamy o drženém objemu a jednotlivé transakce.

xtrendence.github.io/Cryptofolio/, 2.2

MedSec

MedSec je síťový nástroj umožňující provádět některé specifické úkony, jako je skenování portů (SYN, TCP, UDP, ACK), vyhledání hostitelů v síti, kontrola DNS, výčet subdomén, průzkum zranitelnosti webových aplikací nebo odposlech paketů. Využít lze také běžných nástrojů typu ipconfig, ping nebo traceroute.

github.com/medpaf/medsec/

Opal

Opal je jednoduchá aplikace pro přehrávání releaxačních zvuků. Umožňuje poslech 14 různých zvuků (déšť, vítr, hrom, řeka, oheň, kancelářské prostředí aj.) v libovolné kombinaci a s nastavitelnou hlasitostí. Pomocí parametrů lze určit, za jak dlouho má být přehrávání automaticky ukončeno.

CS24_early

codedead.com/software/opal/, 1.0.0

Blbinka

Když nemáte po ruce svůj běžný pracovní nástroj, musíte improvizovat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku