Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (22. 9. 2021)

22. 9. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Dnes si představíme jednoduchý editor odvozený z projektu lite, budeme optimalizovat velikost obrázků, začneme si vést vlastní deník a nakonec využijeme průzkumníka slovníků EPWING, LingvoDSL a StarDict.
Co se dozvíte v článku
  1. Lite XL
  2. Imagine
  3. linked
  4. ebviewer
  5. Blbinka

Lite XL

Lite XL je jednoduchý editor napsaný převážně v jazyce Lua, jehož cílem ve srovnání s editorem lite, ze kterého vychází, je být uživatelsky přívětivějším, zlepšit kvalitu vykreslování písem a snížit využití CPU. Podporuje rozšíření funkcionality pomocí pluginů pro editor lite a nabízí možnost použití různých barevných témat.

lite-xl.github.io/, 2.0.2

Imagine

Imagine je nástroj pro kompresi obrázků. Umožňuje posuvníkem upravit výslednou kvalitu obrazu a nastavit cílový formát (PNG, JPG nebo WebP). Pomocí náhledu lze zobrazit obrázek ve větší velikosti, změnit barvu pozadí v okolí fotografie, porovnat původní a cílovou podobu, či zkontrolovat kompresní poměr.

github.com/meowtec/Imagine, 0.6.1

linked

linked je jednoduchá aplikace fungující jako digitální zápisník, který můžete použít k zaznamenávání úkolů, pro plánování událostí, ale také jako obyčejný deník. Poznámky jsou vždy asociovány s konkrétním dnem v kalendáři. Kromě prostého textu lze vkládat hypertextové odkazy, bodové seznamy nebo bloky kódu.

uselinked.com/, 1.3.5

ebviewer

ebviewer nabízí jednoduché UI pro vyhledávání ve slovnících. Podporuje slovníky ve formátech EPWING, LingvoDSL a StarDict, včetně variant v komprimované podobě.

CS24_early

github.com/eb4j/ebviewer, 0.4.2

Blbinka

Zkrácení pracovního týdne na čtyři dny (tedy pryč s pátkem) má své opodstatnění v každém oboru.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku