Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (13. 10. 2021)

13. 10. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si přidáme anotace k obrázkům, zvýšíme si výdrž baterie u notebooku, proměníme skripty z Pythonu ve webové aplikace a stáhneme si informace z chytrých hodinek.

Annotator

Program pro přidávání anotací k obrázkům. Kromě textových poznámek můžete k obrázkům přidávat i základní tvary, náčrty nebo nálepky. Kromě toho umí obrázky i oříznout, změnit jejich velikost a exportovat do formátů JPEG, PNG, TIFF, BMP, PDF a SVG.

github.com/phase1geo/Annotator, 1.0.0

Slimbook Battery

Nástroj pro správu baterie notebooku a zvýšení její výdrže. Jak název napovídá je primárně určený pro Slimbook, běží ale stejně dobře i na jiných strojích s nainstalovaným Ubuntu a jeho deriváty. Umožňuje pracovat s baterií ve třech základních módech (úsporný, vyvážený, maximální výkon), přičemž jednotlivé parametry je pak možné nastavovat ručně.

github.com/slimbook/slimbookbattery, 4.0.0

Streamlit

Řešení, které zvládne rychle a jednoduše proměnit skripty napsané v Pythonu ve webové aplikace, i pokud nejste zrovna datový vědec. Podle jeho tvůrců stačí napsat pár řádků kódů v „magicky jednoduché API“.

streamlit.io, 1.0

SiliconSneaker

Aplikace, která umí zobrazit grafy mapy a souhrnné informace o běhu vygenerované chytrými hodinkami značky Garmin. Poté, co hodinky připojíte k PC USB kabelem, umí z nich vytáhnout mimo jiné informace o srdečním tepu, počtu a frekvenci kroků nebo o nadmořské výšce a zeměpisných souřadnicích.

CS24_early

github.com/cprevallet/siliconsneaker, 1.3

Blbinka

Fotky zveřejněné na sociálních sítích vždy do nějaké míry odhalují víc, než bychom chtěli. Když si nedáte pozor, může to mít občas i závažné následky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.