Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (27. 10. 2021)

27. 10. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme nástroj pro automatické klikání, vyzkoušíme sofistikovanou kalkulačku, podíváme se na otevřeného klienta pro OneNote a řekneme si o nástroji pro auditování a obnovu hesel ve Windows.

XClicker

Otevřený nástroj pro automatické klikání. Můžete si v něm nastavit čas mezi jednotlivými kliky, vybrat si levé nebo pravé tlačítko, nastavit oblast kliknutí nebo doba, po které se klikání zastaví. Ovládá se přes jednoduché rozhraní a obsahuje i bezpečný mód, který brání nechtěnému chování.

github.com/robiot/XClicker, 1.1.1

Numara Calculator

Na Electronu postavená kalkulačka, která umí vyřešit vše od jednoduchých početních úkonů až po složité rovnice. Dovoluje pracovat na více rovnicích současně a různými způsoby je kombinovat. Kromě toho je možné přidávat i vlastní funkce. Má čisté moderní rozhraní s výběrem několika grafických témat.

github.com/bornova/numara-calculator, 3.6.4

P3X OneNote

Otevřený klient pro OneNote od Microsoftu, který běží naprosto nezávisle na webovém prohlížeči. Umí se automaticky přihlásit do Microstoft účtu, což usnadňuje přístup i k jiných online aplikacím od firmy z Redmondu.

github.com/patrikx3/onenote, 2021.10.155

L0phtCrack

Nástroj pro auditování a obnovu hesel v Microsoft Windows. Nejedná se o žádný nový software, existuje už od roku 1997. Od verze 7.2.0 je ale nově open source. Jeho zdrojové kódy byly zveřejněny spolu s prohlášením, že projekt hledá nové vývojáře.

CS24_early

l0phtcrack.gitlab.io, 7.2.1

Blbinka

Firma Apple je známá tím, že pod svou značkou prodává produkty za mnohonásobně vyšší ceny než konkurence. Zatím se to týkalo jen elektroniky, ale vypadá to, že se nakousnuté jablko vrhlo i na úklidové potřeby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.