Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (10. 11. 2021)

10. 11. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si vyzkoušíme správce stahování, podíváme se na prohlížeč PDF dokumentů pro akademiky, řekneme si o správci služeb a zorganizujeme si svou sbírku erotických videí.

Motrix

Multiplatformní otevřený správce stahování. Má jednoduché a moderní grafické rozhraní s podporou tmavého vzhledu. Umí paralelně stahovat až 10 souborů, nastavit maximální přenosovou rychlost, podporuje až 64 vláken nebo minimalizaci do systémové oblasti.

motrix.app, 1.6.11

Sioyek

Prohlížeč PDF dokumentů, navržený primárně pro četbu odborných akademických publikací. Umožňuje zvýrazňování, vytváření záložek a značek v dokumentech, rychlou navigaci a zobrazování náhledů referencí.

sioyek.info, 1.0.0

Ferdi

Aplikace, která umožňuje spravovat více on-line služeb bez nutnosti otevírat je ve webovém prohlížeči.Podporuje širokou škálu komunikačních služeb (Slack, WhatsApp, Element, atd.), umožňuje odesílat zaheslované zprávy, umí soukromé notifikace bez zobrazovaní zpráv, umožňuje použít neomezené množství účtů a spoustu dalších užitečných funkcí.

getferdi.com, 5.6.2

PorDB3

Nástroj pro správu vaší sbírky erotických videí napsaný v Pythonu a PyQT, který pracuje s databázovým serverem PostgeSQL. Ke každému záznamu si můžete přidat informace o názvu, tématu, nebo protagonistech (barva vlasů, tetování, atd.). V této databázi pak můžete snadno filtrovat a vyhledávat.

CS24_early

github.com/hwmay/pordb3, 2.1.0

Blbinka

Na sociálních sítích občas člověk skočí někomu na špek. Tak proč potom nepožadovat splnění slibu přímo po dotyčné sociální síti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.