Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (26. 10. 2016)

26. 10. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na wrapper pro Wunderlist, uložíme hesla, vyzkoušíme paletu barevných odstínů Material designu a nakonec překódujeme video soubory.

Wunderlistux

Wrapper pro populární aplikaci Wunderlist, vytvořený za pomoci frameworku Electron. Vývoj byl zaměřen na Linux, pro který dosud existovala pouze varianta dostupná z webového prohlížeče nebo jako plugin pro Google Chrome. Na stránkách projektu je zmíněn pouze Elementary OS, nicméně s menšími grafickými nedokonalostmi si aplikaci nainstalujete i na ostatních distribucích.

github.com/edipox/wunderlistux, 0.0.5

JPass

Správce hesel s vestavěným generátorem náhodných textových řetězců. Využívá silného šifrovacího algoritmu AES-256-CBC. Všechny údaje, ať už uživatelská jména, hesla, URL adresy nebo poznámky, jsou uloženy v jediném souboru. Datový import a export se dá provádět skrze XML soubory. Aplikace je napsaná v Javě za podpory frameworku k vytváření formulářových aplikací – Swing.

github.com/gaborbata/jpass, 3.22

Materialette

Paleta s barevnými odstíny pro Material design dostupná napříč platformami. Nabízí automatické zkopírování HEX nebo RGB kódu do schránky po kliknutí na jeden z odstínů. Paletu lze otevřít přes ikonu v oznamovací oblasti a podržet ji otevřenou i během práce v jiných oknech. Vývojáři opět zvolili cestu přes v poslední době oblíbený Electron framework.

mike-schultz.github.io/materialette/, 1.2.0

Chrometizer

Jednoduchý způsob pro překódování lokálních video souborů. Běžně by se dal využít Plex nebo Kodi. Pro příznivce lehkých a nenáročných utilit však může jít o sympatickou alternativu. Příkazy k instalaci a konfiguraci jsou uvedeny na stránkách projektu.

CS24_early

github.com/mobileblobs/chrometizer

Blbinka

Inženýři z Aerovela vyvinuli nejrychlejší dopravní prostředek poháněný lidskou silou. Ač to navenek nevypadá, říkají tomu kolo. A dokáže dosáhnout rychlosti bezmála 150 km v hodině.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku