Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (27. 1. 2021)

27. 1. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes využijeme externí zařízení jako sekundární obrazovku, nastavíme parametry některých Vulkan/OpenGL překrytí, přeložíme text a nakonec přečteme nebo poslechneme knihu (či audioknihu).

Deskreen

Pomocí nástroje Deskreen můžete transformovat libovolné zařízení (kde lze spustit webový prohlížeč) na sekundární obrazovku pro vaši sestavu nebo notebook. Podporuje ale také promítání hlavní obrazovky na externí zařízení. Tento režim je možné provozovat v plnohodnotné podobě nebo s omezením pouze na konkrétní aplikaci. Pro bezpečnou komunikaci mezi oběma stranami je využito end-to-end šifrování.

deskreen.com/, 1.0.1

GOverlay

GOverlay je nástroj pro správu a nastavení Vulkan a OpenGL překrytí (overlays), jako jsou MangoHud pro zobrazení naměřeného FPS, teploty či využití CPU/GPU; vkBasalt pro vylepšení grafických parametrů či ReplaySorcery pro uložení záznamu posledních 30 vteřin.

github.com/benjamimgois/goverlay, 0.4.3

Argos Translate

Argos Translate je jednoduchý pomocník pro offline překlad textu. Využívá neuronové sítě pro strojový překlad (OpenNMT), SetencePiece pro tokenizaci a detokenizaci textu a Stanza pro detekci hranic vět. Překladač v případě potřeby a pro ušetření času umožňuje delegovat překlad přes intermediální jazyky, pokud není k dispozici přímý překlad.

www.argosopentech.com/, 1.0.6

csBooks

csBooks je správce a čtečka elektronických knih i obyčejných dokumentů. Nabízí všechny podstatné nástroje pro vyhledávání, filtrování a řazení e-knih, ale také stahování a přehrávání audioknih z Librivox. Aplikace podporuje tři formáty – ePUB, MOBI a PDF.

CS24_early

caesiumstudio.com/csbooks, 5.7.0

Blbinka

Rok 2020 musel být pro některé učitele deprimující.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku