Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (6. 1. 2021)

6. 1. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si integrujeme aplikace do desktopu, vyzkoušíme rychlý nástroj pro analýzu využití disku, zabrousíme do vod online erotiky a řekneme si o systému pro správu problémů.

QAddApp

Program s grafickým uživatelským rozhraním, která vám pomůže integrovat aplikace ve formátu AppImages a binárním do vašeho linuxového desktopu. Jednoduše si v něm vytvoříte .desktop soubor a přesunete vaši aplikaci do umístění, které si vyberete. Umí taky vytvářet symbolické odkazy, aby bylo možné spustit aplikaci z příkazové řádky odkudkoliv.

github.com/smokejohn/qaddapp, 0.4

gdu

Pekelně rychlý nástroj pro analýzu využití disku napsaný v jazyce Go. Primárně je navržený pro SSD disky, kde může plně využít paralelní běh procesů. Funguje stejně dobře i na rotačních discích, ale zde je výkon výrazně menší.

github.com/dundee/gdu, 1.7.1

Buttplug

Čtete správně, tento software se skutečně jmenuje „anální kolík“. Jak už název napovídá, jedná se o otevřený framework pro hračky pro dospělé. Kvůli pandemii koronaviru a následným omezujícím opatřením lidé tráví více času v izolaci a přes internet ovládané sexuální pomůcky jdou na dračku. Tento projekt se tak snaží poskytnout otevřený nástroj pro vzdálené hrátky.

buttplug.io, 1.0

Eventum

Systém pro správu problémů k řešení s přívětivým uživatelským rozhraním. Své hlavní využití najde v oddělení podpory pro sledování příchozích žádostí nebo ve vývojářském týmu pro organizaci práce s úkoly a chybami.

CS24_early

https://github.com/eventum/eventum, 4.1.0

Blbinka

Sledujete televizní soutěže a šílíte z toho, že soutěžící nezná odpověď na otázku, která se vám zdá triviální? Ano?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.