Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (13. 1. 2021)

13. 1. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes budeme měřit propustnost transportní vrstvy, nastavíme náhodnou tapetu z Unsplash, vytvoříme hosting na lokálním stroji a nakonec upravíme hlasitost pouze v jedné aplikaci.

goben

goben je nástroj pro měření propustnosti transportní vrstvy (TCP/UDP). Umožňuje simulovat komunikaci mezi serverem a klientem s volitelným omezením maximální využitelné šířky pásma. Podporuje zahájení několika souběžných rutin pro imitaci více paralelních toků. Výsledky měření lze uložit ve formě grafu (PNG) nebo v surové podobě (YAML, CSV).

github.com/udhos/goben/, 0.3

QuickWall

QuickWall umožňuje z příkazové řádky nastavit nové pozadí na plochu, buď konkrétní na základě ID nebo náhodné. Jako zdroj používá oblíbenou službu Unsplash. Pro nastavení tapety spoléhá na prostředníka v podobě tzv. setteru (nitrogen, feh, kde, xfce, gnome/unity). Při práci s nástrojem je také možné vyhledávat obrázky dle klíčových slov, nastavit pozadí na uzamknutou obrazovku nebo vyčistit cache.

github.com/deepjyoti30/QuickWall, 0.0.4

Loophole

Loophole je řešení pro vytvoření hostingu na lokálním stroji. Komunikace s koncovými zařízeními v internetu probíhá standardně v šifrované podobě. Nástroj je možné využít pro prezentace, testování aplikací veřejností (zde lze implementovat autentizaci) či vytvoření vlastního domácího cloudového serveru.  

https://loophole.cloud/, 1.0.0

volctl

volctl je jednoduchý nástroj pro řízení hlasitosti pro každý kanál (aplikaci) zvlášť. Pro ovládání hlasitosti jsou k dispozici posuvníky, které lze zobrazit přes hlavní panel.

CS24_early

buzz.github.io/volctl/, 0.8.1

Blbinka

Hodinky nebo holínky, obojí se natahuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku