Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (29. 1. 2020)

29. 1. 2020
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si představíme open-source alternativu pro VirusTotal, vytvoříme animaci v pixel art editoru, zkusíme editor pro Common Lisp a nakonec si necháme zobrazit statistické údaje o systému.

Malice

Projekt Malice je aspirant na zdařilou open-source alternativu pro VirusTotal určenou pro jednotlivce i organizace. Nabízí CLI i webové rozhraní. Umožňuje provádět sken souborů a adresářů či vyhledávat známé digitální otisky. Malice je modulární a lze jej rozšiřovat a přizpůsobovat.  

github.com/maliceio/malice/, 0.5

rx

rx je rozšiřitelný editor pixel-artové grafiky. Nabízí podporu pro HiDPI, tvorbu sprite animací, zobrazení živého náhledu animace, práci s více soubory současně, je konfigurovatelný a umožňuje ukládat výstup ve formátu GIF. K dispozici je podpora instalace ze zdroje nebo spuštěním AppImage souboru. Dostupná je i verze pro macOS.

rx.cloudhead.io/, 0.3.2

lem

Editor upravený na míru pro vývoj ve funkcionálním jazyce Common Lisp. Do určité míry se podobá editorům Emacs a SLIME, využívá ncurses, Electron frontend a podporuje řadu dalších jazyků, jako Python Go, RUST, JavaScript, Nim, Scheme, HTML a CSS.

github.com/cxxxr/lem/, 1.6

tuptime

Tuptime zobrazuje některé historické a statistické údaje o systému ve formě reportu v příkazové řádce. V souhrnu je vidět počet spuštění, počet vypnutí, aktivní doba (uptime), délka života systému, v rámci statistik pak podává informace o nejdelším, nejkratším a průměrném uptimu, pomocí argumentu lze zjistit a vypsat všechny evidované relace.

CS24_early

github.com/rfrail3/tuptime/, 4.1.0

Blbinka

Až vás při používání dotykového véčka od Motoroly začnou znervózňovat podivné fyzikální úkazy, tak jen pro vaši informaci – je to vlastnost.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku