Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (29. 10. 2014)

29. 10. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pravidelná sonda do světa (převážně) otevřeného softwaru. V dnešní sklizni si profesionálně promítneme pár snímků, vytvoříme efektivní multimediální centrum, převedeme svoje fotky do komiksového stylu a stáhneme sbírku fotek ze sociální sítě Instagram. Jako vždy nesmí chybět ani tradiční blbinka.

DJV Imaging

Promítání filmů se může někdy změnit v noční můru. Přepínání mezi jednotlivými snímky totiž lze dokonale zničit atmosféru v sále. Běžné přehrávače tak pro takové to domácí promítání nejsou nejlepší variantou. DJV Imaging se snaží povýšit váš počítač na profesionální promítací stanici. Umí pracovat s barevností snímku a nabízí další ladící nástroje, s nimiž se dá docílit nejideálnější projekce. Navíc DJV spustíte pod všemi hlavními operačními systémy včetně Linuxu.

Softwarová sklizeň (29. 10. 2014) - obrázky k článku
djv.sourceforge.net

djv.sourceforge.net, 1.0.3

Universal Media Server

Universal Media Server umí snadno a efektivně nastavit UPnP server pro různá multimediální zařízení. Musí však být kompatibilní s technologií DLNA. Pokud toto kritérium splňují, můžete streamovat většinu nejpoužívanějších video a audio formátů. Navíc program disponuje i celkem přehledným uživatelským rozhraním pro co nejsnadnější nastavení.

Softwarová sklizeň (29. 10. 2014) - obrázky k článkuuniversalmediaserver.com

universalmediaserver.com/, 4.2.0

My Graphic Works

My Graphic Works je zajímavé mrvítko fotek, které se nezaměřuje na různé polaroidové filtry, ale převede snímek rovnou do kreslené podoby. Výsledky ale nejsou nijak laciné a vznikají skutečně zajímavé efekty. Program trochu sráží podivné uživatelské prostředí a pomalejší zpracování změn na obrázku. Jelikož software pochází z Japonska, není dokonalá ani anglická lokalizace.

Softwarová sklizeň (29. 10. 2014) - obrázky k článku

mgw.sourceforge.net/, 1.0.2

Instagram Downloader

Asi to znáte. Na svou oblíbenou sociální síť nahráváte stále více a více fotek, a když je chcete pak dostat zpátky na disk, neexistuje optimální řešení. Instagram Downloader se zaměřuje, jak už název napovídá, na Instagram. Stačí vyplnit jen pár údajů a během několika kliků máte svou sbírku fotek na pevném disku. Víc ale od softwaru nečekejte.

CS24_early

sourceforge.net/projects/instagram-downloader, 1.0

Blbinka

Máte rádi Hvězdné války? Představte si, že fanoušci vytvořili přesnou kopii filmu. Má to však jeden háček. Snímek je spojen z různých uměleckých pokusů. Někdy tak místo v lodi jede hlavní hrdina v autě, jindy je zas prostředí tvořeno z modelíny. 

Byl pro vás článek přínosný?