Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (9. 11. 2016)

9. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na pohledný Markdown editor, budeme komunikovat přes Telegram, vyzkoušíme alternativu za superswitcher a nakonec nahrajeme nebo stáhneme soubory z MEGA.

(Un)colored

Sympatická aplikace pro tvorbu dokumentů v čistém prostředí. Se skrytou nástrojovou lištou, když ji zrovna nepotřebujete. S funkcemi pro vkládání videí nebo hudebních skladeb za pomoci známých internetových služeb. S bohatou nabídkou emotikon a základními možnostmi formátování textu. V mnohém práci usnadní podpora značkovacího jazyka Markdown nebo HTML.

n457.github.io/Uncolored/, 0.10.2

Rofi

Projekt, který vznikl coby alternativa za superswitcher. Rozšiřuje původní aplikaci o dialog pro spouštění programů, ssh-launcher nebo dynamickou menu nabídku. Nechybí plně konfigurovatelné ovládání z klávesnice, filtrování výsledků, podpora UTF-8, řazení na základě historie posledních 25 výběrů, rozšiřitelnost pomoc vlastních skriptů nebo podpora RTL (right-to-left) jazyka.

davedavenport.github.io/rofi/, 1.2.0

Cutegram

Také světoznámá komunikační služba Telegram poskytuje své API, aby nám vývojáři mohli naservírovat neoficiální, a někdy i zajímavější podoby aplikací. Vznikl z toho Cutegram, který je distribuován napříč operačními systémy. V základu je třeba zmínit dostupnost Twitter emotikon, plnou podporu drag & drop, chytré notifikace, možnosti přizpůsobení, tajný chat nebo používání v režimu offline.

aseman.co/en/products/cutegram/, 2.7.1

MegaBasterd

Klient pro nahrávání a stahování souborů z MEGA úložiště, stejně tak slouží pro streamování audia a videa. Podporuje libovolné MEGA odkazy (/#!, /#F! a /#N!), DLC kontejnery, možnost dočasného přerušení a navázání stahování / nahrávání, streamování multimédií, nastavení maximální rychlosti nebo počtu současně stahovaných či nahrávaných souborů a také silné šifrování pro bezpečné ukládání citlivých dat.

CS24_early

github.com/tonikelope/megabasterd, 1.53b

Blbinka

Omylem odeslané e-maily pomocí Gmail aplikace pro iOS teď můžete vrátit do stavu konceptu. Google tuto užitečnou funkci, která dokáže na poslední chvíli zachránit vztah s přítelkyní nebo i místo ve firmě, uvádí v nové verzi 5.0.3. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku