Hlavní navigace

Sedm let Root.cz: Soutěž!

26. 1. 2006
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Je to neuvěřitelné, ale dnešním dnem je tu Root s námi už celých sedm let. Při té příležitosti jsme si pro vás připravili malou soutěž.

První článek vůbec vyšel na Rootu přesně před sedmi lety, to jest 26. 1. 1999 a jednalo se o úvodní článek s názvem O co tady běží.

Za sedm let pro vás redakce vydala 3143 článků, 11360 zpráviček, 155 seriálů, a to vše od 287 autorů. Dnes čte Root měsíčně asi 120 000 lidí, což je o 48 % více než před rokem. Pokud vás zajímá, co všechno se v loňském roce stalo, přečtěte si článek Rok 2005 na Root.cz: změny a změny.

Popřáli Rootu k narozeninám

Přeji Rootu, aby měl i v budoucnu hodně inteligentních čtenářů. To bude nejlepším důkazem toho, že i v další sedmiletce Root přináší čtenářům zajímavé a aktuální informace ze světa otevřených systémů.

Jirka Kosek

Když se třeba nudím, na někoho čekám v internetové kavárně, vyťukám www.root.cz a vím, že se tam něco zajímavého dočtu. Je to prostě stálice, jistota, pro někoho domovská stránka. Ať je dalších sedm let stejných! Do dalšího období přeji mnoho úspěchů celé redakci.

Lukáš Zapletal, LinuxExpres.cz

Rootu přeji hodně dalších čtenářů s prohlížeči, které ve své identifikaci posílají Gecko.

Adam Hauner, CZilla

Do dalších let přeji kvalitní obsah a mnoho kvalitních čtenářů.

Johanka

Přeji Rootu do budoucna ještě více spokojených čtenářů s pozitivním přístupem a co možná nejméně nespokojených čtenářů s přístupem rootovským.

Lukáš Petrovický, CZilla

„Trochu mě překvapilo, že je Root.cz na světě už sedm let. Nečetl jsem ho sice od úplného začátku, ale vzpomínám si, jak jsem koncem roku 99 objevoval taje Linuxu. A na tom se nic nezměnilo, pořád se najde něco nového. Sedmička prý je šťastné číslo, takže přeji všem autorům i čtenářům, aby tady Root.cz vydržel alespoň dalších sedm let.“

Adam Rambousek, OpenOffice.cz

Soutěž!

Při této příležitosti jsme si pro vás připravili malou soutěž, při které budete namáhat své mozky, neurony a závity. Určitě si pamatujete na velkou soutěž, která probíhala přibližně před rokem, těsně před změnou designu. Těšila se velké oblibě, a tak jsme se rozhodli připravit pro vás něco podobného.

Tentokrát se ovšem nebude jednat o nic podobně rozsáhlého, ale jen o jednokolovou hříčku. I přesto si myslíme, že vás dostatečně potrápíme.

root_podpora

Jak na to?

Vašim úkolem je zjistit větu/slogan, která/ý se objeví na nově připravovaném tričku chystaném pro náš butik. Výsledek pošlete na mail redakce do 24 hodin od zveřejnění tohoto článku. Máte tedy čas do dnešní půlnoci. Ze správných odpovědí vylosujeme tři výherce, kteří si budou moci vybrat libovolné tričko z butiku, které jim samozřejmě pošleme. Výsledky zveřejníme později ve zprávičce.

Začněte s následujícím obrázkem. Hodně štěstí!

Soutěž

Budete soutěžit?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Petr Krčmář pracuje jako šéfredaktor serveru Root.cz. Studoval počítače a média, takže je rozpolcen mezi dva obory. Snaží se dělat obojí, jak nejlépe umí.