Hlavní navigace

Slime Bomber

23. 12. 2005
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Jste členem elitní letecké jednotky. Nervy máte pevnější než Fin vyplňující daňové přiznání. Nacházíte se hluboko v nepřátelském území. Váš stroj nese zkázonosné bomby, jež hodláte seslat na předepsané objekty. Chyby se nepřipouštějí, za ně se přece platí. Splníte svou povinnost? Pokuste se ve hře Slime Bomber.

Slime Bomber je jednoduchou arkádou. Vašim úkol vyplývá již z úvodníku. V jednotlivých misích zničit minimálně daný počet cílů. V hlavním menu pod kolonkou Plane si zvolíte jeden ze tří strojů. Na výběr máte bojový letoun, vrtulník či těžký bombardér. Vzdušné koráby se podstatně liší v pěti kategoriích, jejichž parametry máte vždy vedle nich udány.

SlimeBomber 1

Acceleration (Zrychlení) – Zrychlení je vhodné hlavně pro okamžiky, kdy se pomocí úhybných manévrů snažíte odmítnout střelbu, jež vám oponentova obrana daruje.
Speed (Rychlost) – Letíte-li dostatečně rychle a minete, není problém se vrátit, ale pokud máte pomalejší letoun, chce to přesnější mušku. Zde je jasně nejlepší vrtulník.
Handling (Manipulace) – Ovladatelnost vašeho korábu.
Ammo (Munice) – Ukazuje počet střel, které může dané letadlo vypálit po sobě. Teprve až zasáhnou či zmizí z obrazovky, lze vystřelit další. Například bombardér je nejvhodnějším adeptem se svými čtyřmi bombami.
Strength (Síla) – V tomto případě se myslí spíše odolnost letadla. Zatímco vrtulník je zničen po pouhých dvou ranách, letouny jsou odolnější.

SlimeBomber 2

Jednotlivé ukazatele se samozřejmě ovlivňují. Obecně vzato autoři nevytvořili dokonalý přístroj, ale pěkně vyvážené typy. Je pouze na vás, kde handicap nejdokonaleji nahradíte vlastním umem. Jakmile jste si zvolili optimální stroj pro vaši potřebu, přejdeme k samotné hře Slime Bomber.

SlimeBomber 3

Tlačítkem Main se dostanete zpět do menu a si vlevo ve středu obrazovky vyberete obtížnost. Klasická kombinace – Easy, Normal či Hard. Rozdíl mezi nimi je zřetelný již v prvním levelu. Jedná se hlavně o protivzdušnou obranu, která značně komplikuje vaše mise. Oč přesně tedy běží? V každé misi máte počet objektů k zasažení. Vpravo nahoře naleznete ukazatel bodů. Každý bod se rovná jednomu zničenému cílu. Vedle v závorce je napsán nejmenší počet k úspěšnému překonání levelu. V levém horním rohu neméně důležitá stupnice života. V momentě, kdy se naplní, vám nepomůže ani Eso a vy se zřítíte na zem. Jak již bylo řečeno, počet zásahů, které přežijete, se odvíjí od typu letounu.

SlimeBomber 4

Zdůraznil bych také, že nejen sestřelení či nedodržení bombardovacího plánu, ale také náraz do objektu znamená málo oblíbenou hlášku: Mission Failed. Po každém levelu se objevíte zpět v hlavní nabídce. Stačí dát Play a ve hře navazujete. Počet dosažených bodů se sčítá a naleznete jej po skončení mise vlevo nahoře. Vedle je poté číslo příštího levelu a nakonec vaše prozatímní hodnocení. Ve hře není save ani load, ale po každém spuštění pokračuje od poslední pozice. Samozřejmě, že je možné si hru rozjet za všechny tři typy letadel naráz. Po přehození letadel se automaticky nastaví i pozice.

UX DAy - tip 2

Zpracování Slime Bomber není špatné. Pro náročné hráče každopádně prosté. Lehká grafika, stroze propracované pozadí. Stále stejné objekty ke zničení. Stálo by za pokus hru rozvést více k detailům. Oceňuji hudební doprovod, který je vybrán vhodně. Hratelnost je výborná. Ovládání není nikterak složité. Seskládá se z následujících kláves:
[Šipka doprava] – Vzhůru na cíle, zpátky jen při minutí.
[Šipka doleva] – Krapet zvláštní vzdušná zpátečka.
[Šipka nahoru] – Směr vzhůru k nebesům využijete spíše při vyhýbání se střelám či objektům.
[Šipka dolů] – Někdy je vhodné se přiblížit. Ušetříte čas nabíjení.
[F] – Vyhození bomb

SlimeBomber 5

Pokud hledáte skrýš před vánočním stresem a dětmi, které slídí po dárcích, či naopak vás hledání již unavilo, sedněte si na chvíli do kokpitu. Tento typ pohodové, volně šiřitelné a myšlenkově nenáročné hry je určen právě vám. Zaskočte tedy na stránky projektu a stáhněte nejnovější balíček. Ke spuštění budete potřebovat knihovnu Python. Jediné, co vás teď čeká, je příkaz python slimebomber. Roztočte vrtule!

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku