Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (3. 2. 2021)

3. 2. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes se podíváme na grafický nástroj pro stahování videa, vyzkoušíme klienta pro decentralizovanou komunikaci, upražíme si výbornou brazilskou kávu a řekneme si o aplikaci pro analýzu a vykreslování dat.

media-downloader

Frontend pro youtube-dl napsaný v Qt a C++. Přes grafické rozhraní můžete pohodlně stáhnout všechna média, která youtube-dl podporuje. Dále pak přehledně zobrazí všechna videa dostupná na konkrétní adrese, umožňuje stáhnout soubory jak jednotlivě, tak v dávce a spoustu dalších věcí.

github.com/mhogomchungu/media-downloader, 1.0.0

Quaternion

Multiplatformní desktopový klient napsaný v Qt pro otevřený decentralizovaný komunikační protokol Matrix. Tento protokol umožňuje uživatelům u jednoho poskytovatele komunikačních služeb komunikovat v reálném čase s uživateli jiného poskytovatele prostřednictvím chatu, VoIP a videotelefonie.

matrix.org/docs/projects/cli­ent/quaternion, 0.0.9.4

Artisan

Software, který umožňuje pražičkám kávy zaznamenávat, analyzovat a kontrolovat proces pražení. Ve spojení s termočlánkem a PID regulátorem může tento software automaticky regulovat hodnoty, které ovlivňují výslednou chuť kávy.

artisan-scope.org, 2.4.4

Tablexplore

Aplikace pro analýzu a vykreslování dat napsaná v Pythonu. Pro svůj běh používá otevřenou knihovnu Pandas, která poskytuje nástroje pro práci se soubory dat. Hlavním účelem této aplikace je umožnit lidem s nulovou znalostí programování pohodlně procházet a vizualizovat data.

CS24_early

github.com/dmnfarrell/tablexplore, 0.3.0

Blbinka

Moderní technologie lidem berou soukromí. Takže, když děláte pro televizi rozhovor o tom, jak ženy snáší lockdown, dejte si pozor, co všechno kamera zabírá.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Filip Zatloukal vystudoval automatizaci na Univerzitě Tomáše Bati a už od studií se zajímá o vše kolem svobodného softwaru. Vždycky ho zajímaly technologie a žurnalistika, tak se rozhodl tyto dvě vášně skloubit dohromady.