Hlavní navigace

Softwarová sklizeň (24. 3. 2021)

24. 3. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Sonda do světa otevřeného softwaru. Dnes si nastavíme pravidla firewallu na aplikační úrovni, zjistíme, které soubory zabírají nejvíce místa, vyzkoušíme nového git klienta a nakonec vytvoříme video tutoriál.

eBPFSnitch

eBPFSnitch je nástroj pro nastavení pravidel firewallu na aplikační úrovni, jehož hlavním cílem je umožnit integraci s kontejnerizovanými aplikacemi. Podporuje filtrování pro IPv4 protokoly (TCP, UDP, ICMP aj.). Dle slov vývojáře je v plánu také filtrování pro IPv6 a příchozí spojení. Projekt je založen na existujících řešeních eBPF (extended Berkeley Packet Filter) a NFQUEUE.

github.com/harporoeder/ebpfsnitch/, 0.1.0

go DiskUsage()

go DiskUsage(), či gdu, je nástroj pro analýzu využití disku, zjednodušeně řečeno umí rozpoznat adresáře a soubory, které zabírají velké množství prostoru. Pomocí argumentů lze nastavit výpis chyb do log souboru či ignorovat některá umístění.

github.com/dundee/gdu/, 4.8.1

Source app

Source app je klient pro práci s gitem. Podporuje všechny git příkazy, bez kterých se vývojář běžně neobejde – tedy stash pro zaznamenání lokálních změn; push a pull pro stahování a odesílání změn; merge pro sloučení změn; či příkazy pro práci s větvemi (branch, delete branch) nebo repozitáři (clone new repo, open local repo).

snapcraft.io/source-app, 0.0.7

Kooha

Kooha je jednoduchý pomocník pro nahrávání obrazovky a zvuku. Umožňuje zachytit celou obrazovku nebo vybranou oblast, nahrávat zvuk z reproduktoru i mikrofonu či povolit zaznamenávání kurzoru myši.

root_podpora

github.com/SeaDve/Kooha/, 1.0.4

Blbinka

Ten pocit, když sedíte úplně sami na zadním sedadle jedoucího auta, které není vaše.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku